Ostalo

KBC Zagreb: Uređaj za pripremanje citostatika

Objavljeno 18.04.2019.

KBC Zagreb

U srijedu je u KBC Zagreb obilježen početak rada uređaja za centralno pripremanje citostatika za liječenje zloćudnih bolesti.
KBC Zagreb: Uređaj za pripremanje citostatika
 

Uređaj omogućuje precizno doziranje lijeka za svakog pacijenta, čime se na minimum svodi mogućnost pogrešaka i povećava sigurnost pacijenata.

U prvoj godini primjene se očekuju ušteda u vrijednosti samog uređaja.

Vrijednost uređaja je 4,5 milijuna kuna, a nabavljen je uz pomoć Ministarstva zdravstva i donacije, među ostalima, Plive.

KBC Zagreb ujedno je jedina ustanova u okruženju koja ima taj sofisticirani sustav.

U bolničkoj ljekarni KBC Zagreb se na ovaj način osigurava izrada preko 270 citostatskih pripravaka za 170 pacijenta dnevno, što godišnje iznosi 100000 takvih pripravaka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.