Tjelovježba

Ohrabrenje za vikend vježbače

Objavljeno 19.04.2019.

HealthDay

Osobe koje vježbaju samo u danima vikenda mogu očekivati slično smanjenje izgleda za smrt kao i osobe koje vježbaju češće, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Ohrabrenje za vikend vježbače
 

Analiza podataka prikupljenih tijekom 6 godina od oko 3400 osoba je pokazala kako je pozitivan učinak tjelovježbe prisutan i kod osoba koje vježbaju u prosjeku 50% manje od redovitih vježbača.

Sudionici istraživanja provedenog na National Institute on Aging su na početku promatranog razdoblja bili stariji od 40 godina.

Stručni časopis Medicine & Science in Sports & Exercise piše kako se većini ljudi preporučuje 30-60 minuta tjelovježbe 5 dana tjedno, ili 25-50 minuta tjelovježbe 6 dana tjedno.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.