Ostalo

Predviđanje rizika za pretilost

Objavljeno 22.04.2019.

HealthDay

Američki znanstvenici su uz pomoć podataka od oko 2,1 milijuna genetskih varijanti kreirali test kojim je moguće kvantificirati rizik za pretilost.
Predviđanje rizika za pretilost
 

Ovisno o genetskom ustroju pojedinca, rizik za pretilost kod najugroženijih osoba prema novom testu može biti i 25 puta veći nego kod osoba s povoljnijim rezultatom na testu.

Istraživači iz Massachusetts General Hospital naglašavaju kako je ukupni rizik za pretilost posljedica i niza čimbenika iz okoline.

Genetski i čimbenici iz okoline imaju podjednako važan utjecaj na izglede za nakupljanje kilograma, no za ekstremnu pretilost su se ipak važnijima pokazali geni.

Podaci o ispitanicima su prikupljani 27 godina, a genetski rizik za pretilost je u nekim slučajevima vidljiv već u dobi od 3 godine, piše znanstveni časopis Cell.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.