Tjelovježba

Kalendar akcija "Hodanjem do zdravlja"

Objavljeno 07.05.2019.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao krovna javnozdravstvena ustanova, provodi Nacionalni program promicanja zdravlja "Živjeti zdravo" u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo.
Kalendar akcija "Hodanjem do zdravlja"
 

Na temelju Nacionalnog programa nastao je projekt "Živjeti zdravo" koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda i trajat će do 2022. godine.

U sklopu projekta provode se kontinuirane javnozdravstvene akcije pod nazivom "Hodanjem do zdravlja" kojima je cilj potaknuti građane Grada Zagreba, prije svega one koji su posljednjih godina tjelesno neaktivni, da u svoj život uključe redovito hodanje te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog zdravlja.

Start je na južnoj strani Savskog nasipa kod Mosta slobode.

Javnozdravstvena akcija "Hodanjem do zdravlja" održava se kontinuirano, uz stručno vodstvo, prema godišnjem kalendaru hodanja:

16. svibnja (pet) u 17.00 sati
25. svibnja (sub) u 17.00 sati
31. svibnja (pet) u 10.00 sati
8. lipnja (sub) u 17.00 sati
13. lipnja (čet) u 17.00 sati
22. lipnja (sub) 17.00 sati
30. lipnja (ned) 17.00 sati

Protektivan utjecaj hodanja, kao tjelesne aktivnosti dostupne i provedive ljudima svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom tjelesnom aktivnošću, prepoznat je u prevenciji bolesti koje su posljedica modernog "sjedilačkog" načina života.

Hodanje je jednostavno, nije zahtjevno i nema uobičajene barijere koje se mogu susresti kod drugih aktivnosti poput nedostatka vremena, sposobnosti i vještina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.