Tjelovježba

Projekt "Bicikliranjem do zdravlja" nedjeljom

Objavljeno 10.05.2019.

Medicinski fakultet u Zagrebu

Studentske sekcije zagrebačkog Medicinskog fakulteta pokrenule su projekt "Bicikliranjem do zdravlja" koji se održava svake nedjelje u svibnju u 17 sati na zagrebačkom jezeru Jarun.
Projekt "Bicikliranjem do zdravlja" nedjeljom
 

Okupljanje je u 17 sati kod glavnog ulaza na jezero Jarun (Hrgovići), a biciklira se 30 minuta.

Projekt "Bicikliranjem do zdravlja" zamišljen je kao javnozdravstvena intervencija s ciljem promicanja bicikliranja, prvenstveno među studentskom populacijom, ali je želja obuhvatiti i što veći broj građana.

Prije bicikliranja, Sindikat biciklista održava edukativno predavanje o sigurnom kretanju biciklom kroz promet u Zagrebu kako bi se svi sudionici upoznali sa zakonima vezanim uz bicikliranje.

Drugu nedjelju provođenja projekta, 12. svibnja, projektu će se pridružiti i EMSA Zagreb koja će u sklopu Bolnice za medvjediće pripremiti radionice za djecu.

Posljednju nedjelju, 26. svibnja, uz bicikliranje će biti organizirana i antropometrijska mjerenja (tjelesna masa, indeks tjelesne mase, postotak masnog i mišićnog tkiva, visceralna mast) te savjetovanje, a studenti Biciklističke sekcije KSET-a će besplatno pregledavati i popravljati bicikle sudionika.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.