Ostalo

Akcija za opremanje odjela u KBC Zagreb

Objavljeno 15.05.2019.

Zaklada - dječja onkologija Rebro

Zaklada - dječja onkologija Rebro, koju su prije godinu dana pokrenuli roditelji bolesne djece, namjerava izgraditi i opremiti novi odjel dječje hematologije i onkologije u KBC Zagreb.
Akcija za opremanje odjela u KBC Zagreb
 

Do sada je donacijama prikupljeno 3,8 milijuna kuna, a za realizaciju projekta nedostaje još 22 milijuna kuna.

Nov i vrhunski opremljen odjel na površini od 2000 metara četvornih bi uvelike doprinio poboljšanju uvjeta za liječenje te kvalitetnijem i ugodnijem boravku djece i njihovih roditelja.

Zavod za dječju hematologiju i onkologiju KBC-a Zagreb je po uspješnosti liječenja malih pacijenata te zdravstvenom ishodu iznad prosjeka Europske unije.

Riječ je o referentnom centru Ministarstva zdravstva gdje se liječe sve vrste bolesti krvi i malignih bolesti kod djece mlađe od 18 godina.

Liječnici na Zavodu najviše provode liječenje leukemije i limfoma, s obzirom da te dvije maligne bolesti u djece obuhvaćaju oko polovice sveukupno oboljelih osoba mlađih od 18 godina.

Također, Zavod je jedino mjesto u Hrvatskoj gdje se izvodi alogenična transplantacija koštane srži, tj. transplantacija u kojoj su darivatelj i primatelj koštane srži različite osobe.

Zavod je do sada bio smješten u prizemlju glavne zgrade KBC Zagreb, a izgradnjom novog odjela bit će premješten u moderan i funkcionalan prostor s najsuvremenijom opremom.

Povećat će se i broj sterilnih jedinica za transplantaciju, čime će se u potpunosti osigurati adekvatni uvjeti liječenja transplantacijom koštane srži svoj djeci u Hrvatskoj, a sukladno mogućnostima i djeci iz drugih država.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.