Ostalo

Postoperativni rizik zbog apneje

Objavljeno 16.05.2019.

Reuters

Osobama koje su bile podvrgnute nekom kirurškom zahvatu prijeti veći rizik za poteškoće s kardiovaskularnim sustavom ako pate od apneje, opetovanog privremenog prestanka disanja u snu.
Postoperativni rizik zbog apneje
 

Kod pacijenata s težim slučajevima apneje se bilježi prosječno više nego dvostruko veći rizik za smrt od komplikacija povezanih s kardiovaskularnim sustavom u roku od 30 dana nakon operacije, piše Journal of American Medical Association.

Većina ovih sudionika istraživanja je bila pretila, naglašavaju istraživači.

Tip anestezije nije utjecao na uočeni rizik.

Ranije studije su povezale poteškoće sa snom s povećanjem rizika za niz poremećaja zdravlja srca i krvnih žila, od povišenja krvnog tlaka do aritmija i moždanog udara.

Novi nalazi hongkonških znanstvenika su dobiveni na uzorku od 1218 ispitanika.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.