Majka i dijete

Webinar: Prehrana i tjelesna aktivnost

Objavljeno 21.05.2019.

Uredništvo

U suradnji portala PLIVAzdravlje.hr s Centrom za cističnu fibrozu KBC Zagreb, u srijedu, 22. svibnja od 17 do 18 sati održat će se webinar s temom „Prehrana i tjelesna aktivnost - važne sastavnice liječenja oboljelih od cistične fibroze.
Webinar: Prehrana i tjelesna aktivnost
 

Webinar o cističnoj fibrozi kao rijetkoj bolesti ima za cilj pojasniti specifičnosti bolesti od postavljanja dijagnoze, svakodnevnog života i odrastanja. Zbog zahvaćenosti probavnog sustava ovom bolešću, problema sa iskorištavanjem hrane kao i zbog povećanih kalorijskih potreba u bolesnika s cističnom fibrozom, značajan dio skrbi za oboljele odnosi se na pravilnu prehranu koja se i u količini i u sastavu razlikuje u odnosu na prehranu zdravih pojedinaca.

Također, redovita fizička aktivnost, aktivni način života i vježbanje predstavljaju djelotvoran dio redovitog liječenja bolesnika s CF-om

Webinar „Prehrana i tjelesna aktivnost  nastavak je edukacije na temu cistične fibroze i posvećen je ovim značajnim sastavnicama u skrbi za oboljele.

Format video konferencije koji se prenosi Internetom u realnom vremenu omogućava interakciju između predavača i sudionika, koji se nalaze na više različitih fizičkih lokacija.

 

Predavanja će održati stručnjaci koji se bave područjem cistične fibroze u Hrvatskoj.

Prehranom prema zdravlju, dio je o kojem će govoriti prof.dr.sc. Duška Tješić Drinković, KBC Zagreb.

Čvrsto tijelo - zdravija pluća, dio je o kojem će govoriti prim.dr.sc. Andrea Vukić Dugac, KBC Zagreb.

Na webinaru će sudjelovati i osoba oboljela od cistične fibroze te na vlastitom primjeru opisati kako izgleda „Jedan dan u životu bolesnika s cističnom fibrozom".

 

Tijekom trajanja webinara mogu se postavljati pitanja na koja će odgovarati predavači.

 

Webinar – srijeda, 22. svibnja od 17 do 18 sati.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.