Ostalo

KBC Zagreb: Novi robotski sustav

Objavljeno 24.05.2019.

KBC Zagreb

U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb u četvrtak je u Nacionalnom centru za robotsku kirurgiju predstavljen novi robotski sustav.
KBC Zagreb: Novi robotski sustav
 

Centar je započeo s radom prije tri tjedna, a dosad je u sklopu edukacije liječnika operirano pet pacijenata.

Robotski sustav je stajao 15 milijuna kuna, a nabavljen je uz pomoć bespovratnih sredstava iz EU fondova.

U novom centru će se educirati stručnjaci i iz drugih hrvatskih bolnica.

Dosad je dvadesetak stručnjaka, urologa i abdominalnih kirurga, prošlo edukaciju, a Zagreb bi uskoro trebao postati i edukacijski centar za liječnike iz Graza.

Zahvaljujući novoj tehnologiji kirurzi tijekom operacije mogu biti precizniji, brži i efikasniji, a pacijenti se brže oporavljaju.

Danas se u svijetu uz pomoć robota najviše operiraju karcinomi prostate, ali i svi tumori u trbuhu i prsnom košu, te ginekološke operacije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.