Ostalo

Rezistentne bakterije u londonskom javnom prijevozu

Objavljeno 05.08.2019.

Reuters

Istraživanje objavljeno u časopisu Scientific Reports ukazuje na prisutnost bakterija otpornih na djelovanje više antibiotika u londonskom metrou.
Rezistentne bakterije u londonskom javnom prijevozu
 

Uz to, ove bakterije su otkrivene i na bankomatima te u trgovačkim centrima, upozoravaju istraživači s University of East London.

Od 600 uzoraka stafilokoknih bakterija prikupljenih na području Londona, na antibiotike je bilo otporno njih 281.

Znanstvenici upozoravaju na nužnost razvoja novih strategija kako bi se ograničilo širenje ovakvih bakterija iz bolnica.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.