Žensko zdravlje

Pacijenti često skrivaju informacije od liječnika

Objavljeno 18.08.2019.

HealthDay

Istraživanje provedeno u SAD sugerira kako gotovo polovica pacijenata svojim liječnicima ne prenosi informacije o depresiji, razmišljanju o samoubojstvu ili izloženosti nasilju u obitelji.
Pacijenti često skrivaju informacije od liječnika
 

Znanstvenici s University of Utah svoje nalaze temelje na odgovorima 2000 osoba prosječne dobi 36 godina te 2500 osoba prosječne dobi 61 godinu.

Više od 70% ispitanika koji su priznali kako svoje liječnike ne informiraju o čimbenicima koji utječu na zdravstveno stanje je izjavilo kako su uzroci neugoda ili strah od osude.

Skrivanju ovakvih informacija od liječnika su bile sklonije žene, osobito one mlađe dobi, piše stručni časopis JAMA Network Open.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.