Ostalo

Akcija "Pet do 12" u srijedu u bolnicama

Objavljeno 02.09.2019.

Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara - medicinskih tehničara

Čelnica Strukovnog sindikata medicinskih sestara/medicinskih tehničara Anica Prašnjak je najavila akciju "Pet do 12" u kojoj će u srijedu osoblje nekoliko hrvatskih bolnica kratkotrajno zaustaviti rad kako bi građane i Vladu upozorili na to da je stanje u sustavu zdravstvene skrbi neizdrživo.
Akcija "Pet do 12" u srijedu u bolnicama
 

Akcija "Pet do 12" priprema se u odnosu na sindikalne pregovore za granski kolektivni ugovor o zdravstvu.

U akciju oko 12 sati u srijedu kreću KBC Zagreb, OB Dubrovnik i KBC Split zastojem rada kroz pola sata, sat vremena ili 15 minuta, ovisno o organizaciji.

Akcijom su, kažu u sindikatu, prije štrajka odlučili i građane i Vladu upozoriti na to da je u sustavu neizdrživo jer medicinske sestre i liječnici tijekom cijele godine rade u opterećujućim uvjetima, bez odmora jer rade iz prekovremene satnice u satnicu, a nemaju vremena niti za godišnji.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.