Ostalo

Svjetski dan prevencije samoubojstava

Objavljeno 10.09.2019.

Udruga Životna linija

Svjetski dan prevencije samoubojstava, 10. rujna, bit će obilježen i u Hrvatskoj posebnom akcijom u kojoj će volonteri Udruge Životna linija upaliti lampione duž Savskog pješačkog mosta u Zagrebu u spomen na osobe koje su tijekom protekle godine počinile suicid.
Svjetski dan prevencije samoubojstava
 

Svijeće će početi paliti oko 17 sati.

Riječ je o volonterima udruge Životna linija koja akciju organizira u povodu Svjetskog dana prevencije samoubojstava radi podizanja svijesti o potrebi prevencije samoubojstava na globalnoj razini.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, lani je samoubojstvo počinila 657 osoba, što je porast od 5,1% u odnosu na godinu ranije.

Od toga su žene počinile 156 suicida, a muškarci 501.

Alarmantan je podatak da je tijekom prošle godine broj samoubojstava djece i mladih do 25 godina porastao u Hrvatskoj s 33 na 48 tj. za 45%.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.