Ostalo

Obilježen Svjetski dan sigurnosti pacijenata

Objavljeno 18.09.2019.

Svjetska zdravstvena organizacija

U utorak je na poticaj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u cijelom svijetu obilježen Svjetski dan sigurnosti pacijenata.
Obilježen Svjetski dan sigurnosti pacijenata
 

Dostupni podaci pokazuju kako je oko 2,6 milijuna smrti godišnje prouzročeno nenamjernim pogreškama u ambulantama i bolnicama diljem svijeta.

Oko 40% pacijenata doživi neku vrstu štetne posljedice liječenja u ambulantama i ustanovama primarne zdravstvene zaštite.

Uz to, svake godine se u bolnicama u srednje razvijenim i nerazvijenim zemljama zabilježi 134 milijuna štetnih reakcija na lijekove.

Nenamjerna šteta za pacijenta zbog pogreške tijekom liječenja u bolnicama pojavljuje se kod 8-12% hospitaliziranih pacijenata.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.