Ostalo

MedILS: Predstavljen projekt Promise

Objavljeno 17.10.2019.

MedILS

U Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS) u Splitu je predstavljen projekt Promise koji predviđa i sprječava razvoj bolesti.
MedILS: Predstavljen projekt Promise
 

Projekt je vrijedan dva milijuna kuna i financiran je novcem Erasmus+ programa.

Riječ je o jedinstvenom i inovativnom projektu s vrhunskim međunarodnim stručnjacima iz područja molekularne, računske i kliničke biomedicine, a njegova provedba trebala bi omogućiti bolje predviđanje i sprječavanje razvoja bolesti.

Realizacija projekta je predviđena za dvogodišnje razdoblje, a uz nositelja projekta - Mediteranski institut za istraživanje života surađivat će splitsko i zagrebačko sveučilište, sveučilište Pompeu Fabra iz Barcelone, Europska udruga za personaliziranu medicinu iz Bruxellesa i stručnjakinja u području razvoja inovativnih metoda podučavanja Tamara Milošević.

Najavila je da će se kroz projekt Promise - Personalized Medicine Inquiry-Based Education razviti novi studijski program koji će obrazovati buduće liječnike i znanstvenike.

Studijski program će obučavati u području P4 medicine, a ona obuhvaća preventivnu, participativnu, personaliziranu i prediktivnu medicinu.

Cilj je napraviti nove module u području personalizirane medicine koji se temelje na interdisciplinarnom pristupu od biostatistike, preko genomike, farmakogenomike, pa sve do etike koja je važna za cijeli trend personalizirane medicine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(1)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.