Ostalo

Nova radiološka angiosala u KBC Osijek

Objavljeno 04.11.2019.

KBC Osijek

U ponedjeljak je Kliničkom bolničkom centru Osijek otvorena angiosale za intervencijske radiološke procedure u vrijednosti od 6 milijuna kuna.
Nova radiološka angiosala u KBC Osijek
 

Minimalno invazivni postupci intervencijske radiologije se na Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju izvode još od prijeratnih godina (u početku samo dijagnostički, a kasnije i intervencijski), a obnavljanjem opreme, odnosno korištenjem ovog najsuvremenijeg aparata ti će se zahvati unaprijediti.

Radi se prvenstveno o liječenju periferne arterijske bolest, odnosno otvaranju začepljenih ili suženih arterija zdjelice i nogu te liječenju aneurizmi aorte bez klasične operacije.

Također se izvode suportivni postupci kod bolesnika s malignim bolestima.

Osim navedenog, ovaj aparat otvara mogućnost da se pomoću njega izvode neurointervencijski postupci.

Točnije, radi se o mehaničkoj trombektomiji, zahvatu kojim se kroz mali rez u preponi, iz krvnih žila mozga izvlači ugrušak.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.