Ostalo

HZJZ: Nastavak projekta "Tvrtke prijatelji zdravlja"

Objavljeno 05.11.2019.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

U okviru projekta "Živjeti zdravo" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo uspješno su implementirali komponentu "Zdravlje i radno mjesto".
HZJZ: Nastavak projekta "Tvrtke prijatelji zdravlja"
 

Cilj ove komponente je stvaranje radnog okruženja koje motivira zaposlenike na usvajanje zdravih navika, promicanje zdravlja na radnom mjestu i iskazivanje pozitivne brige o zdravlju djelatnika, potrošača i klijenata te očuvanje okoliša.

HZJZ tvrtkama s najbolje ocijenjenim radnim okruženjem dodjeljuje certifikat "Tvrtka prijatelj zdravlja".

Takve su tvrtke pravi primjeri da je ulaganje u zdravlje zaposlenika zapravo ulaganje u produktivnost i razvoj cijele zajednice.

U sklopu primjerice javnozdravstvene akcije, zaposlenici imaju mogućnost izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi, izmjeriti tjelesnu masu uz druga antropometrijska mjerenja te dobiti primjer jelovnika pravilne prehrane uz kratko savjetovanje o pravilnoj prehrani.

Također, mogu dobiti informacije o štetnosti pušenja i materijale koji potiču prestanak pušenja, izmjeriti ugljični monoksid u izdahu te, izvodeći zadatke s naočalama koje simuliraju različite razine alkohola, informirati o šteti povezanoj s pijenjem alkohola.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.