Lijekovi

Rinolan Alerg – bez recepta u ljekarnama

Objavljeno 15.03.2017.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

Rinolan Alerg uspješno ublažava simptome povezane s alergijskim rinitisom kao što su: kihanje, curenje iz nosa, svrbež nosa, peckanje i nadraženost očiju te ublažava simptome koprivnjače poput svrbeži i crvenila. Rinolan Alerg tablete za oralnu primjenu sadrže loratadin.
Rinolan Alerg – bez recepta u ljekarnama

Sezonske alergije

Vrijeme sezonskih alergija najčešće povezujemo s neugodnim simptomima poput kihanja, pojačanog „curenja“ iz nosa, svrbeža nosa, svrbeži i suzenja očiju… sve su to simptomi sezonske alergije.

Sezonska narav - opetovano ponavljanje navedenih tegoba svake godine u isto vrijeme sugerira alergijsku osnovu bolesti gornjeg dijela dišnog sustava. Sezonski alergijski rinitis i konjunktivitis javljaju se u proljeće i/ili jesen. Tegobe izazivaju peludi različitih biljaka ovisno o sezoni cvjetanja, npr. lijeska u veljači, breza u ožujku i travnju, trave od ožujka do svibnja, ambrozija od kolovoza do listopada.

Sezonske alergije javljaju se gotovo cijele godine a najveći broj osjetljivih osoba ima simptome tijekom ranog proljeća te krajem ljeta i početkom jeseni.

Ljeto - sezona alergije na pelud ambrozije

Ljeto je vrijeme cvjetanja ambrozije čiji pelud je jedan od najjačih prirodnih alergena.

O ambroziji razmišljamo kao biljci kontinentalne Hrvatske no ta izrazito invazivna biljka sve više se širi i duž obale Jadrana.  Zadnjih godina koncentracije peluda ambrozije na sjevernom Jadranu dosegle su visoke koncentracije.

Ambrozija počinje cvasti početkom srpnja, a vrhunac doseže u razdoblju od sredine kolovoza do početka rujna. Svake godine sve veći broj osoba ima simptome alergije upravo za vrijeme cvjetanja ambrozije.

Pratite koncentraciju peluda u zraku

Praćenje koncentracije peludi u zraku za vrijeme pojave simptoma sezonske alergije važno je kako bi se prilagodile dnevne aktivnosti, boravak na otvorenom i smanjila izloženost alergenu.

U tome vam pomaže aplikacija Peludna prognoza koja je dostupna za IOs i Android pametne telefone.

Izbjegavanje alergena, redovito tuširanje i pranja kose nakon boravka na otvorenom osnovne su mjere prevencije od alergija. Uz to vrlo je važno na vrijeme započeti s uzimanjem lijekova koji uspješno suzbijaju simptome alergije i donose olakšanje tegoba.

Pripremite se na vrijeme za ugodan boravak u prirodi.

Rinolan Alerg - indikacije i doziranje

Indikacije: Rinolan Alerg tablete ublažavaju simptome alergijskog rinitisa i kronične idiopatske urtikarije u odraslih i djece u dobi iznad 6 godina i tjelesne težine veće od 30 kg.

Doziranje: Odrasli i djeca starija od 6 godina čija je tjelesna masa veća od 30 kg trebaju uzeti jednu tabletu jedanput na dan uz čašu vode, s hranom ili bez nje.

Rinolan Alerg iz PLIVE ublažava neugodne simptome alergije, potrebna je samo 1 tableta dnevno, a dostupan je bez recepta! Rinolan® Alerg pruža 24 satno djelovanje.

 

Zaboravite alergiju uz Rinolan Alerg! ...uživajte u prirodi.

 

Potražite u ljekarnama.

Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

 

HR/RNLA/17/0001b

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(344)
3.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.