Ostalo

Zabrinutost zbog zaraze i mogućnosti gubitka posla

Objavljeno 02.04.2020.

Hendal

Hrvatski građani jednako strahuju od zaraze koronavirusom kao i od gubitka radnog mjesta, pokazalo je istraživanje agencije Hendal provedeno na reprezentativnom uzorku od 500 ispitanika.
Zabrinutost zbog zaraze i mogućnosti gubitka posla
 

Istraživanje koje Hendal proveo u veljači pokazalo je da se tek 26% ispitanika boji zaraze koronavirusom.

U ožujku je pak gotovo polovina ispitanih izrazila strah od zaraze, a isto toliko ih se boji za svoje radno mjesto.

Epidemija je uvelike utjecala na društveni život građana, a promijenile su se i kupovne navike.

Tri četvrtine ispitanih navodi da je pojava koronavirusa znatno utjecala na njihov društveni život, od čega trećina potpuno izbjegava druženja s drugim ljudima.

Oko 3% ispitanih održava iste društvene kontakte kao i prije pojave koronavirusa, a isti postotak kaže da ne poduzima nikakve mjere zaštite.

Gotovo 40% ispitanika kupilo je veće zalihe prehrambenih i neprehrambenih artikala, a najtraženiji su bili mlijeko i mliječni proizvodi, brašno i kvasac, riža i tjestenina, wc papir, dezinficijensi, smrznuto i konzervirano voće i povrće te kava i čaj.

Jednak broj ispitanih navodi da je pojačano pranje ruku glavna mjera zaštite, trećina je oprezna kod ostvarivanja bilo koje vrste socijalnog kontakta, a trećina je odabrala samoizolaciju i ostanak kod kuće kao glavnu mjeru zaštite.

Četvrtina ispitanih koristi usluge dostave namirnica i hrane.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.