Ostalo

Nanočestice u tretiranju bolesti srca

Objavljeno 18.06.2009.

Science Daily

Eksperimenti provedeni na University of California pokazuju kako je uz pomoć nanočestica moguće uspješno napasti naslage koje uzrokuju aterosklerozu.
Nanočestice u tretiranju bolesti srca
 

Procjenjuje se kako su bolesti srca i krvožilnog sustava odgovorne za trećinu smrti koje se bilježe u SAD, objavio je znanstveni časopis Proceedings of the National Academy of Sciences.

Testiranja provedena na miševima su pokazala kako je uz pomoć čestica promjera nekoliko milijarditih dijelova metra, kombiniranih s novorazvijenom peptidom, moguće ostvariti trajni kontakt s površinom naslaga karakterističnih za aterosklerozu te ih uspješno napasti.

Uz mogućnost preciznog usmjeravanja prema dijelovima naslaga koji su najosjetljiviji na ovakvu terapiju, prednost novog pristupa se sastoji i u tome što posebno stvorene kombinacije nanočestica i peptida mogu satima cirkulirati krvotokom, dodaju istraživači.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.