Muško zdravlje

Muškarci lažu češće nego žene

Objavljeno 20.05.2010.

BBC

Uz to što češće lažu, muškarci zbog toga osjećaju manju krivnju nego žene, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji uz sudjelovanje 3000 ispitanika.
Muškarci lažu češće nego žene
 

Utvrđeno je kako prosječni muškarac laže 3 puta dnevno, a žena prosječno 2 puta na dan.

Oba spola najčešće lažu svojim majkama - 25% muškaraca i 20% žena.

Samo 10% ispitanika je izjavilo kako laže svom partneru - muškarci pri tome najčešće ne govore istinu o količini popijenog alkohola, a žene da bi sakrile svoje osjećaje.

82% žena i 70% muškaraca je izjavilo kako ih peče savjest nakon laganja.

84% svih sudionika istraživanja je izjavilo kako postoji tzv. prihvatljiva laž, a 75% ih smatra da je u redu lagati ako će na taj način biti pošteđeni nečiji osjećaji.

55% ispitanika misli da žene bolje lažu od muškaraca.

Studija je provedena u sklopu projekta kojem je cilj utvrditi je li laganje uvjetovano genima, evolucijom ili odgojem.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(26)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.