Majka i dijete

Korist od rane konzumacije kravljeg mlijeka

Objavljeno 28.06.2010.

Reuters

Djeca koja u prva dva tjedna života dobiju male količine kravljeg mlijeka imaju 19 puta manje izglede za razvoj alergije na protein prisutan u kravljem mlijeku, objavili su izraelski znanstvenici sa sveučilišta u Tel Avivu.
Korist od rane konzumacije kravljeg mlijeka
 

Ovak oblik alergije je najčešći i najopasniji od svih alergija na mlijeko i mliječne proizvode, a reakcije mogu uključivati osip, dišne i gastrointestinalne simptome, pa čak šok i smrt.

U novom istraživanju je sudjelovalo 13000 djece, a alergija na mlijeko je otkrivena kod njih 66 (0,5%) - znatno manje od ranijih procjena o 1 do 3% pogođene djece.

Journal of Allergy and Clinical Immunology piše i kako, suprotno nalazima nekih ranijih studija, nije otkrivena nikakva poveznica između alergija na kravlje mlijeko i soju.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.