Majka i dijete

Depresija češća kod mladih roditelja

Objavljeno 12.09.2010.

Business Week

Novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji je potvrdilo visoku učestalost depresije kod roditelja u prvih 12 godina djetetovog života.
Depresija češća kod mladih roditelja
 

Prema podacima prikupljenima od 86957 obitelji između 199. i 2007. godine, rizik za depresiju kod roditelja je najveći u prvoj godini nakon rođenja djeteta.

Istraživači iz londonskog Medical Research Councila to objašnjavaju posljedicama stresa prouzročenog porodom, pomanjkanjem sna te povećavanjem odgovornosti povezane s roditeljstvom.

Tijekom studije je barem jednu epizodu depresije imala trećina majki i petina očeva.

Veći rizik za depresiju je zabilježen kod osoba slabijeg socioekonomskog statusa, ispitanika koji su i prije roditeljstva imali povijest depresije, te kod onih u dobi između 15 i 24 godine, objavio je časopis Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.