Majka i dijete

Zagađenje povezana s upalama uha kod beba

Objavljeno 10.12.2010.

Reuters

Bebe koje žive u umjereno onečišćenim područjima imaju veći rizik za infekcije srednjeg uha, pišu kanadski znanstvenici u časopisu Epidemiology.
Zagađenje povezana s upalama uha kod beba
 

Infekcije srednjeg uha (otitis media) su inače najčešće kod djece mlađe od 2 godine, a obično se javljaju nakon prehlade ili upale grla.

U novoj studiji su analizirani podaci o posjetima liječniku za 45000 djece, te su uspoređeni s podacima o kvaliteti zraka i stupnju zagađenja 2 mjeseca prije odlaska liječniku.

Ukupno je 42% djece mlađe od 2 godine bilo kod liječnika zbog infekcije srednjeg uha, a zagađenje je bilo faktor rizika neovisan o dobu godine, socioekonomskom statusu ili pušenju majke tijekom trudnoće.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.