Žensko zdravlje

Opseg struka i rak dojke

Objavljeno 10.01.2011.

Business Week

Žene sa suvišnim naslagama masnog tkiva oko abdomena imaju veći rizik obolijevanja od oblika raka dojke koji nisu povezani s hormonom estrogenom.
Opseg struka i rak dojke
 

Istraživanje znanstvenika s Harvarda je provedeno uz sudjelovanje više od 116000 ispitanica koje još nisu ušle u menopauzu.

Journal of the National Cancer Institute dodaje kako je već poznato da masno tkivo smješteno oko organa u abdomenu povećava rizik za pojavu hiperinzulinemije, stanja koje prethodi dijabetesu.

Prema nalazima ranije provedenih testiranja, receptori za inzulin mogu potaknuti rast stanica raka dojke, objašnjavaju istraživači.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.