Majka i dijete

Razmak između rađanja djece povezan s autizmom?

Objavljeno 22.02.2011.

Yahoo

Podaci prikupljeni od 662000 djece u Kaliforniji sugeriraju kako je maleni razmak između rađanja djece povezan s većim rizikom za autizam kod mlađeg djeteta.
Razmak između rađanja djece povezan s autizmom?
 

Istraživači s Columbia University su utvrdili kako djeca rođena manje od 2 godine nakon starijeg brata ili sestre imaju znatno veći rizik za autizam u odnosu na djecu rođenu s najmanje 3 godine razmaka.

Rizik za autizam kod mlađeg djeteta se povećavao proporcionalno sa smanjivanjem razmaka između poroda, dodaje časopis Pediatrics.

Znanstvenici napominju kako na ovu pojavu nije utjecala dob roditelja, unatoč tome što su ranije studije pokazale da su izgledi za autizam veći kod djece starijih roditelja.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.