Majka i dijete

Stres ne utječe na uspjeh in vitro fertilizacije (IVF)

Objavljeno 01.03.2011.

BBC

British Medical Journal je objavio rezultate koji pokazuju kako stres nema utjecaja na izglede za uspjeh IVF-a i drugih oblika medicinski potpomognute oplodnje.
Stres ne utječe na uspjeh in vitro fertilizacije (IVF)
 

Velški znanstvenici s Cardiff University su nakon analize 14 prethodno provedenih studija utvrdili i kako na izglede za začeće medicinski potpomognutom oplodnjom nisu utjecali niti depresija i anksioznost.

Sveukupno su korišteni podaci za 3583 žene.

Po riječima istraživača, upravo je mit o povezanosti stresa i manje uspješnosti medicinski potpomognute oplodnje jedan od razloga preranog odustajanja od postupka.

Podaci prikupljeni u Velikoj Britaniji pokazuju kako trećina uključenih parova prerano odustane od medicinski potpomognute oplodnje.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.