Muško zdravlje

U laboratoriju uzgojeni funkcionalni spermiji

Objavljeno 25.03.2011.

Fox News

Japanski znanstvenici sa sveučilišta u Yokohami su po prvi put uspjeli uzgojiti funkcionalne spermije miševa u laboratorijskim uvjetima.
U laboratoriju uzgojeni funkcionalni spermiji
 

Uz pomoć ovako uzgojenih spermija je već na svijet došlo i potomstvo koje nije imalo poteškoća s plodnošću, objavio je časopis Nature.

U sljedećoj fazi istraživanja će znanstvenici ovu tehniku testirati na ljudskim spermijima.

Po njihovim riječima, u slučaju uspjeha će se pojaviti mogućnost tretiranja muškaraca s premalim brojem spermija te onih s abnormalnostima u strukturi spermija.

Obzirom da je ovaj postupak provediv i uz pomoć zamrznutog tkiva testisa, bit će ga moguće primijeniti i u očuvanju plodnosti dječaka i muškaraca koji se moraju podvgnuti kemoterapiji ili terapiji zračenjem.


Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.