Majka i dijete

Svjetski dan primaljstva, 5. svibnja 2011. – hodajte s nama na Jarunu!

Objavljeno 03.05.2011.
Dana 5. svibnja 2011. na popularnome zagrebačkom jezeru Jarun, Hrvatska komora primalja i Hrvatska udruga primalja obilježit će Svjetski dan primaljstva šetnjom od pet kilometara kojom će podsjetiti na važne zadade koje su pred cijelim našim društvom.
Svjetski dan primaljstva, 5. svibnja 2011. – hodajte s nama na Jarunu!
 

Institucije poput Svjetske zdravstvene organizacije te Ujedinjenih naroda ističu na ovaj dan važnost primaljstva u popravljanju globalne situacije, ali i ulogu koju primalje imaju u rješavanju specifičnih problema u svakoj zajednici. Ovaj dan posvećen je prije svega podizanju svijesti o uvjetima koji se trebaju popraviti, o unapređenju prava budućih majki i novorođenčadi pri porođaju te o ključnoj ulozi primaljstva u promicanju podizanja kvalitete uvjeta u kojima novi život dolazi na svijet.

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj šetnji kako bismo pokazali da postoji svijest o potrebi za daljnjim poboljšanjima u području skrbi za žene i novorođenčad te kako bismo zajedno upozorili na tu važnu zadaću našeg društva. Solidarizirajte se sa svim primaljama svijeta koje de na ovaj dan hodati pet kilometara i ujedinite se u globalnom pokušaju da se osvijesti potreba za jačanjem edukacije o materinstvu i porođaju u cijelome svijetu.

Ova šetnja simbolično je nazvana "Put u Durban" po gradu održavanja Svjetskoga primaljskoga kongresa u Južnoj Africi u lipnju ove godine, na kontinentu gdje je smrtnost pri porođaju najveća. Na Svjetski dan primaljstva šetnjom de svoju podršku dati više od dvjesto pedeset tisuća primalja u 88 zemalja svijeta koje de sa svojim sugrađanima hodati pet kilometara kako bi upozorile na taj svjetski problem.

Šetnju će započeti u Zagrebu hrvatske primalje sa svojim sugrađanima, a završit će je predstavnice primalja iz cijelog svijeta 18. lipnja u svečanoj završnoj šetnji u Durbanu na Svjetskome primaljskom kongresu. Pridružite se i stopite s nama u ovom globalnom pokušaju upozorenja na potrebu poboljšanja uvjeta u kojima novi život dolazi na svijet i pokažite da i vi brinete.

Hodajte s nama 5. svibnja 2011. na Jarunu!

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.5 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.