Majka i dijete

SAD: 80% proizvoda namijenjenih bebama sadrži toksične kemikalije

Objavljeno 19.05.2011.

Fox News

Podaci koje je objavio časopis Environmental Science & Technology pokazuju kako u SAD 80% proizvoda namijenjenih bebama sadrži kemijske spojeve koji su toksični ili uopće nisu testirani.
SAD: 80% proizvoda namijenjenih bebama sadrži toksične kemikalije
 

Riječ je o proizvodima poput sjedalica za automobile ili prijenosnih kolijevki, dodaju stručnjaci.

U nekim proizvodima poput jastuka za dojenje su otkrivene kemikalije čija je uporaba zabranjena zbog mogućeg kancerogenog efekta još prije više od 30 godina.

Prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), kod 90% Amerikanaca su organizmu prisutne kemikalije koje se inače koriste za usporavanje gorenja različitih materijala.

Zabrinjavajuće je kako je prisutnost ovih kemikalija trostruko viša kod male djece nego kod odraslih, upozoravaju istraživači iz Environmental Working Group.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.