Seksualnost

Studija povezuje impotenciju i sindrom nemirnih nogu

Objavljeno 17.06.2011.

Yahoo

Muškarci pogođeni sindromom nemirnih nogu imaju veći rizik za erektilnu disfunkciju, sugerira istraživanje provedeno na Harvardu.
Studija povezuje impotenciju i sindrom nemirnih nogu
 

Nemirne noge su stanje koje zahvaća sve dobne skupine, no češće su kod starijih osoba, kada učestalost ovog poremećaja doseže 20%.

To je neugodni osjet u nogama koji uvjetuje neodoljivu potrebu da se noge miču.

Ova je pojava najčešća i najjača, a većinom i isključiva, navečer te zbog toga pacijenti ne mogu zaspati.

Novi rezultati američkih znanstvenika se temelje na podacima prikupljenima od oko 11000 muškaraca prosječne dobi 64 godine.

U prosjeku su ispitanici sa sindromom nemirnih nogu imali prosječno 50% veće izglede za erektilnu disfunkciju, bez obzira na faktore rizika kao što su dob, prevelika tjelesna masa, pušenje, uzimanje antidepresiva ili prisutnost niza kroničnih bolesti.

Rizik je bio dodatno povećan kod muškaraca kod kojih se sindrom nemirnih nogu češće manifestirao.

 

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.