Treća dob

Zdrave navike za duži i zdraviji život

Objavljeno 22.08.2011.

Medical News Today

American Journal of Public Health je objavio kako samo 4 zdrave životne navike mogu znatno produžiti život i smanjiti rizik za razvoj kroničnih bolesti.
Zdrave navike za duži i zdraviji život
 

Prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, 70% smrti u SAD je povezano s kroničnim bolestima kao što su bolesti srca, rak i moždani udar.

Novi rezultati prikupljani tijekom 18 godina od gotovo 17000 odraslih ispitanika pokazuju kako su za duži i zdraviji život ključni izbjegavanje konzumacije duhanskih proizvoda, ograničena konzumacija alkohola, kvalitetna prehrana i tjelovježba najmanje 150 minuta tjedno.

Ispitanici koji su se više pridržavali preporuka stručnjaka su imali proporcionalno manji rizik za smrt, a oni koji su se pridržavali sva 4 navedena savjeta su imali 66% manji rizik za smrt od raka, 65% manji rizik za smrt od bolesti srca te 57% manji rizik za smrt od bilo kojeg uzroka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(25)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.