Majka i dijete

Višak kilograma smanjuje izglede za uspjeh IVF-a

Objavljeno 27.08.2011.

BBC

Kod žena s prevelikom tjelesnom masom izgledi za uspjeh in vitro oplodnje (IVF) padaju proporcionalno s povećanjem broja suvišnih kilograma.
Višak kilograma smanjuje izglede za uspjeh IVF-a
 

Američki znanstvenici s Michigan State University su utvrdili i kako je pretilost povezana s dvostruko većim rizikom za spontani pobačaj nakon IVF-a.

Nalazi koje je objavio časopis Fertility and Sterility se temelje na analizi 90% postupaka IVF-a izvedenih u 361 američkoj klinici 2007. i 2008. godine.

Žene normalne tjelesne mase su imale prosječno 43% izgleda za začeće u ciklusu u kojem su korištene njihove vlastite jajne stanice.

Druga krajnost su bile ekstremno pretile žene kod kojih su izgledi za uspjeh IVF-a iznosili 36%.

 

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.