Žensko zdravlje

Utjecaj alkohola na reumatoidni artritis

Objavljeno 22.07.2012.

Yahoo

Novo istraživanje sugerira kako žene koje su tijekom 10 godina pile više od 3 doze alkoholnih pića tjedno imaju upola manji rizik za reumatoidni artritis.
Utjecaj alkohola na reumatoidni artritis
 

Znanstvenici napominju kako je bilo potpuno svejedno koje su alkoholno piće sudionice istraživanja najčešće konzumirale.

Rezultati koje je objavio British Medical Journal se temelje na podacima za oko 34000 ispitanica rođenih između 1914. i 1948. godine.

Brojne ranije studije su već ukazale na pozitivne učinke umjerene konzumacije alkohola.

Reumatoidni artritis češće pogađa žene, a poznati faktori rizika za njegovu pojavu su obiteljska povijest bolesti i pušenje.

Znanstvenici vjeruju kako male količine alkohola mogu ublažiti napade imunološkog sustava na tkiva u organizmu te dovesti do smanjenja proizvodnje proteina uključenih u upalne procese povezane s reumatoidnim artritisom.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.