Treća dob

Studija povezuje datum rođenja i dugovječnost

Objavljeno 31.07.2012.

Yahoo

Rezultati znanstvenika s University of Chicago sugeriraju kako osobe rođene u jesenskim mjesecima imaju veće izglede da dožive 100. rođendan.
Studija povezuje datum rođenja i dugovječnost
 

Prema podacima za 1574 osobe rođene između 1880. i 1895. godine, najveći izgledi za doživljavanje dobi od 100 godina su zabilježeni kod ljudi rođenih u rujnu, listopadu i studenom.

U prosjeku su osobe rođene u jesen imale 40% veće izglede da će doživjeti 100. godinu nego njihova braća ili sestre rođene u proljeće.

Američki znanstvenici napominju kako njihovo istraživanje ne dokazuje uzročno-posljedičnu vezu datuma rođenja i dugovječnosti, ali ukazuje na određenu povezanost.

Novi rezultate je objavio Journal of Aging Research.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(31)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.