Treća dob

Uživanje u životu i dugovječnost

Objavljeno 24.10.2012.

BBC

Osobe koje više uživaju u životu imaju trostruko veće izglede za dugovječnost, objavili su istraživači s University College London.
Uživanje u životu i dugovječnost
 

Njihovi se rezultati temelje na 10-godišnjem praćenju oko 10000 ispitanika u Engleskoj koji su bili u dobi od 50 do 100 godina.

Prosječan rizik za smrt sudionika istraživanja u tom razdoblju je iznosio oko 20%.

Najsretnije osobe su imale 9,9% rizika za smrt, a one koje su se smatrale najmanje sretnima su imale čak 28,8% rizika da će umrijeti.

Po riječima znanstvenika, na nalaze nisu utjecali čimbenici poput dobi, spola ili materijalnog bogatstva ispitanika.

Uz to, istraživači smatraju kako se osjećaj sreće može upotrijebiti za identifikaciju rizika za poteškoće sa zdravljem.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.