Majka i dijete

Nova posljedica pušenja u trudnoći

Objavljeno 26.06.2013.
Reuters
Istraživanje provedeno u SAD ukazuje na više nego dvostruko veći rizik za slabljenje sluha kod tinejdžera čije su majke pušile u trudnoći.
Nova posljedica pušenja u trudnoći
 

Znanstvenici s New York University su se koristili podacima prikupljenima od gotovo 1000 tinejdžera u dobi od 12 do 15 godina i njihovih majki. Ranija istraživanja su pušenje u trudnoći već povezala s većim rizikom za astmu i poteškoće s učenjem kod djece. Prema novim nalazima objavljenima u časopisu JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery, slabljenje sluha je zabilježeno kod svakog šestog djeteta čija je majka pušila u trudnoći. Najizraženije su bile poteškoće sa sluhom kod nižih frekvencija ljudskog govora. Istraživači napominju kako djeca s blagim slabljenjem sluha najčešće nisu ni svjesna svog stanja.
Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(32)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.