Ostalo

Otkriven centar za kontrolu apetita

Objavljeno 29.07.2014.

BBC News

Znanstvenici s California Institute of Technology su u eksperimentima provedenima na miševima identificirali skupinu stanica mozga odgovornih za kontrolu apetita.
Otkriven centar za kontrolu apetita
 

Stanice su smještene u amigdali, dijelu mozga povezanim s reakcijom na stres i strahom.

Časopis Nature Neurosciences piše i kako aktivacija ovih neurona uz pomoć lasera može dovesti do trenutnog i potpunog zaustavljanja unosa hrane kod tretiranih životinja.

Utvrđeno je i kako su ove stanice ključne za prevenciju pretjeranog unosa hrane, a povezane su i s osjećajem sitosti, sposobnošću osjeta gorkog okusa, slabošću te mučninom.

Istraživači vjeruju kako će njihovi nalazi doprinijeti razvoju terapija za pretilost i anoreksiju.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.