Treća dob

Studija podupire statine

Objavljeno 27.11.2014.

Yahoo News

Studija koju je objavio stručni časopis JAMA Internal Medicine podupire uzimanje statina kod gotovo svih osoba u dobi od 66 do 75 godina.
Studija podupire statine
 

Američki znanstvenici s Minneapolis Heart Institute pišu kako bi ove lijekove namijenjene kontroli koncentracije kolesterola u krvi trebalo uzimati 97% osoba u ovoj dobnoj skupini, te 100% muškaraca.

Po njihovim riječima, uzimanje statina je bilo povezano sa smanjenjem rizika za srčani i moždani udar i kod osoba s normalnom koncentracijom kolesterola u krvi.

Znanstvenici dodaju kako uzimanje statina ne preporučuju osobama čiji je ukupni rizik za srčani ili moždani udar manji od 7,5%.

U istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 6000 ispitanika, a u obzir su uzeti i dob, spol, etničko podrijetlo te ostali poznati faktori rizika za srčani i moždani udar.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(29)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.