Majka i dijete

Veza bakterija i preranog poroda

Objavljeno 19.08.2015.

HealthDay

Istraživanje provedeno na Stanford University sugerira kako je određena kombinacija vaginalnih bakterija povezana s većim rizikom za prerani porod.
Veza bakterija i preranog poroda
 

Znanstvenici vjeruju kako će njihovo otkriće omogućiti pravovremenu identifikaciju trudnica s većim rizikom za prerani porod.

To bi liječnicima pružilo mogućnost poduzimanja preventivnih mjera namijenjenih reduciranju izgleda za prerani porod, piše stručni časopis Proceedings of the National Academy of Sciences.

Istraživači dodaju kako njihovi podaci samo ukazuju na povezanost nekih vaginalnih bakterija i preranog poroda, no nije poznata priroda uočene veze.

U novoj studiji su korišteni podaci prikupljeni od 49 trudnica, a veći rizik za prerani porod su imale ispitanice koje su u višetjednom promatranom razdoblju imale veću raznolikost vaginalnih bakterija.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(27)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.