Ostalo

Dijamanti za lakše otkrivanje tumora

Objavljeno 12.10.2015.

University Herald

Nova studija sugerira kako su sintetizirani dijamanti u kombinaciji s uređajem za magnetsku rezonancu učinkoviti u otkrivanju tumora koji se nalaze u ranom stadiju razvoja.
Dijamanti za lakše otkrivanje tumora
 

Istraživanje australskih znanstvenika je pokazalo kako je dijamante promjera milijarditog dijela metra moguće upotrijebiti za isticanje stanica karcinoma koje inače uređaj za magnetsku rezonancu ne bi mogao otkriti.

Tzv. nanodijamanti su već korišteni u eksperimentima u kojima su povećali učinkovitost lijekova za kemoterapiju, piše stručni časopis Nature Communications.

Znanstvnici s University of Sydney pojašnjavaju kako dijamanti ove veličine nisu toksični, ali ipak imaju magnetska svojstva koja olakšavaju primjenu uređaja za magnetsku rezonancu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(28)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.