Ostalo

Učinkovitost zabrana pušenja

Objavljeno 18.12.2015.

HealthDay

Zabrane pušenja su učinkovitije od povećanja poreza na cigarete, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Učinkovitost zabrana pušenja
 

Po riječima znanstvenika s Ohio State University, zabrane su znatno učinkovitije u obeshrabrivanju tzv. povremenih pušača koji puše manje od jedne kutije cigareta dnevno.

U njihovom istraživanju su korišteni podaci prikupljeni od oko 4300 osoba u dobi od 19 do 31 godine.

Sudionici istraživanja su živjeli u 487 gradova u SAD s različitim regulacijama glede pušenja, a praćeni su sedam godina.

U promatranom razdoblju je broj gradova sa zabranama pušenja učetverostručen, a cijena cigareta je zbog dodatnih poreza više nego udvostručena.

Stručnjaci napominju kako se u smanjenju broja pušača najučinkovitijom pokazala kombinacija zabrane pušenja i povećanja poreza na cigarete, piše American Journal of Public Health.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(33)
4.6 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.