Majka i dijete

Koliko kalorija unose mala djeca?

Objavljeno 05.06.2016.

HealthDay

Istraživanje provedeno na University College London sugerira kako djeca s viškom kilograma u dobi od 4 do 18 mjeseci po obroku unesu prosječno samo 11 kalorija više od svojih vršnjaka s normalnom tjelesnom masom.
Koliko kalorija unose mala djeca?
 

Djeca s prevelikom tjelesnom masom u toj dobi imaju prosječno jednak broj obroka kao i njihovi vršnjaci, pokazuju podaci prikupljeni od oko 2500 djece.

Uz to, obje skupine djece najčešće jedu istu hranu.

Djeca s normalnom tjelesnom masom unose prosječno 130 kalorija po obroku, a djeca s viškom kilograma 141 kaloriju po obroku.

Rizik za preveliku tjelesnu masu ili pretilost se povećavao za 9% na svake dodatne 24 kalorije konzumirane tijekom prosječnog obroka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(20)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.