Ostalo

Potvrda tzv. higijenske hipoteze?

Objavljeno 12.07.2016.

BBC News

Djeca koja sišu palčeve ili grizu nokte imaju do trećinu manji rizik za neke alergije, sugerira istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Pediatrics.
Potvrda tzv. higijenske hipoteze?
 

Objašnjenje uočene pojave bi moglo ležati u tzv. higijenskoj hipotezi, po kojoj je izloženost nekim mikrobima povezana s pozitivnim utjecajem na razvoj imunološkog sustava djeteta i smanjenjem rizika za alergije, vjeruju novozelandski znanstvenici s University of Otago.

U njihovom istraživanju su korišteni podaci za oko 1000 osoba praćenih do dobi od 32 godine.

Sisanje palčeva i grizenje nokata nije bilo povezano s manjim rizikom za astmu i alergiju na pelud, dodaju znanstvenici.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(16)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.