Ostalo

Najraniji trag raka

Objavljeno 29.07.2016.

BBC News

Najraniji poznati trag raka je otkriven u fosilima nožnog prsta ljudskog pretka pronađenima na nalazištu u Južnoafričkoj Republici.
Najraniji trag raka
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Witwatersrandu procjenjuju kako je otkriveni agresivni tumor star oko 1,7 milijuna godina.

South African Journal of Science piše kako se radi o uzorku osteosarkoma.

Obzirom da fosili pripadaju jednom od ranih hominida (Homo ergaster ili Paranthropus robustus), znanstvenici kažu kako se radi o jasnom dokazu da rak nije samo bolest modernog društva.

Jedan od dosad najstarijih poznatih tragova raka (oko 120000 godina) je otkriven u kostima neandertalaca iz nalazišta u Hrvatskoj.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(18)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.