Muško zdravlje

Tjelovježbom protiv erektilne disfunkcije

Objavljeno 20.10.2016.

Reuters

Redovita tjelovježba može pomoći muškarcima koji pate od erektilne disfunkcije, pišu portugalski znanstvenici u British Journal of Sports Medicine.
Tjelovježbom protiv erektilne disfunkcije
 

Istraživači sa sveučilišta u Portu procjenjuju kako se prevalencija erektilne disfunkcije kreće od 8% kod muškaraca u dobi od 20 do 40 godina do 37% kod muškaraca u ranim 70-im godinama života.

Novi nalazi su utemeljeni na podacima prikupljenima za potrebe 7 ranijih studija provedenih uz sudjelovanje 505 muškaraca u dobi od 43 do 69 godina kod kojih je dijagnosticirana erektilna disfunkcija.

Pokazalo se kako su ispitanici koji su tijekom promatranog razdoblja počeli prakticirati bilo kakvu tjelovježbu imali prosječno za četvrtinu manje izglede za nastavak erektilne disfunkcije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(15)
4.9 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.