Muško zdravlje

Novi tip kontracepcije za muškarce

Objavljeno 31.10.2016.

BBC News

Hormonska injekcija se u novom istraživanju pokazala sigurnim i učinkovitim sredstvom kontracepcije za muškarce, objavio je Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
Novi tip kontracepcije za muškarce
 

Jednogodišnje testiranje američkih znanstvenika provedeno na uzorku od 270 ispitanika u dobi od 18 do 45 godina je pokazalo kako je kontracepcijska injekcija 96% učinkovita.

Muškarci uključeni u istraživanje su primali kombinaciju hormona progesterona i testosterona svakih 8 tjedana.

Kod nekih sudionika istraživanja su se pojavili popratni učinci poput akni i poremećaja raspoloženja.

Unatoče tome, 75% muškaraca uključenih u testiranje je izjavilo kako bi bilo spremno nastaviti koristiti ovaj tip kontracepcije.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(18)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.