Majka i dijete

Kiseline iz ribljeg ulja u prevenciji astme

Objavljeno 30.12.2016.

Reuters

Istraživanje danskih znanstvenika povezuje uzimanje kapsula s kiselinama iz ribljeg ulja u trudnoći sa smanjenjem rizika za astmu kod djece.
Kiseline iz ribljeg ulja u prevenciji astme
 

Podatke prikupljene od 695 trudnica i njihove djece praćene do dobi od tri je objavio New England Journal of Medicine.

Uzimanje kapsula s kiselinama EPA i DHA u posljednja tri mjeseca trudnoće je bilo povezano s prosječno 30,7% manjim rizikom za astmu kod djece.

Procjenjuje se kako astma i poteškoće s disanjem pogađaju do 20% male djece, napominju istraživači sa sveučilišta u Kopenhagenu.

Uzimanje ovih kapsula u trudnoći je bilo povezano i s četvrtinu manjim rizikom za infekcije donjeg dijela dišnog sustava kod djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(14)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.