Majka i dijete

Dugotrajne posljedice pasivnog pušenja

Objavljeno 23.01.2017.

Reuters

Studija provedena u Kini ukazuje na do 20% veći rizik za spontani pobačaj kod trudnica koje su u djetinjstvu bile izložene pasivnom pušenju.
Dugotrajne posljedice pasivnog pušenja
 

Istraživači iz bolnice PLA u Pekingu napominju kako su njihovi nalazi prikupljeni od gotovo 20000 žena koje same nisu nikad pušile.

Stručni časopis Tobacco Control dodaje kako je najveći rizik za spontani pobačaj zabilježen kod ispitanica čija su oba roditelja pušila.

Po riječima stručnjaka, ne postoji tzv. sigurna izloženost dimu cigareta - čak i kratkotrajno pasivno pušenje može imati negativne posljedice.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(16)
4.8 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.