Ostalo

Čimbenici rizika za dijabetes kod djece

Objavljeno 19.03.2017.

HealthDay

Djeci koja previše vremena provode pred televizorom ili računalom prijeti veći rizik za dijabetes tipa 2, objavili su istraživači s londonskog St. George's University.
Čimbenici rizika za dijabetes kod djece
 

Njihovi nalazi pokazuju kako kod djece koja dnevno provode više od tri sata pred televizorom ili računalom raste udio masnog tkiva u organizmu te se povećavaju izgledi za pojavu rezistencije na inzulin.

To ukazuje na smanjenje sposobnosti kontrole koncentracije šećera u krvi, piše stručni časopis Archives of Disease in Childhood.

Rezultati istraživanja prikupljeni od oko 4500 djece u dobi od 9 i 10 godina nisu ovisili o etničkom podrijetlu djece te su bili isti za djevojčice i dječake.

Ranije studije su već povezale vrijeme provedeno pred televizorom s rizikom za dijabetes tipa 2 kod odraslih osoba.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.